Чи готові окупанти знову атакувати північні області – прикордонники розкрили деталі

Державна прикордонна служба не бачить формування ударних груп з Білорусії, Брянської і Курської областей Росії.

З боку Білорусі активно використовують засоби радіоелектронної боротьби, аби ускладнити спостереження за їхньою територією. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко під час брифінгу 11 липня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готова Росія наступати з Білорусі: експерт розповів про плани окупантів

“На кордонах Сумської та Чернігівської областей формування ударної групи ворога, яка б могла наступати на Україну, не спостерігається. Однак Росія продовжує обстріл України зі своєї території. Лише протягом тижня зафіксовано майже 130 обстрілів цих територій”, сказав Демченко.

Також у прикордонних районах залишаються воєнізовані підрозділи противника з метою демонстрації присутності. Аби не дозволити перекинути підрозділи оборони України на важливіші напрямки.

На білоруському аеродромі у Мачулищах була помічена активність російської авіації. Зокрема, прилетів літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 і два Іл-76 ВКС РФ.

Загроза ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору Республіки Білорусь досі зберігається. Щоб не допустити розвідку прикордонних з Україною районів безпілотниками, Білорусь веде радіоелектронну боротьбу.