Німеччина перестала отримувати газ по “Північному потоку”

На російському газопроводі “Північний потік-1” розпочалися планові роботи на 10 днів.

У зв’язку з цим постачання газу до Німеччини з 11 до 21 липня через трубопровід повністю зупинили, повідомляє Tagesspiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні висловилися щодо рішення Канади повернути турбіну Газпрому

“Із 6:00 газ перестав надходити. Роботи мають проводити на рівні обладнання та програмного забезпечення”, зазначили на сайті оператора.

Водночас в урядових структурах Німеччини побоюються, що планові технічні роботи можуть перетворитися на “безперервне техобслуговування з політичних мотивів”.

1 липня стало відомо, що Росія повністю вимкне “Північний потік” через ремонт трубопроводу. З 11 до 21 липня компанія Nord Stream AG тимчасово зупинить обидві нитки газопроводу “Північний потік” для планових профілактичних робіт.

З 16 червня “Північний потік” працював лише на 40% потужності. Скорочення постачання відчули в Німеччині Франції, Італії й Австрії.

За словами керівництва Росії, це пов’язано з технічними проблемами. Нібито через санкції Газпрому не повернули газоперекачувальні апарати компанії Siemens. 20 червня Кремль визнав, що антиросійські санкції остаточно поховають “Північний потік”.

“Північний потік-1” скоротив постачання газу через тривалий ремонт турбіни компресорної станції. Запроваджені проти Газпрому санкції не дозволяють повернути турбіну з канадського підприємства, де проводили її капітальний ремонт, у Європу.

Канада вирішила зроби санкційний виняток та передати Німеччині турбіну для газопроводу “Північний потік-1”. Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив подяку за таке рішення.