Окупанти вишикували в акваторії морів носії ракет “Калібр” – Братчук

Ворог продовжує утримувати у готовності до нанесення ракетних ударів два носії оперативно-тактичних ракет “Калібр” у прибережній зоні тимчасово окупованого Криму та до шести кораблів і катерів для контролю морських комунікацій в Азовському морі.

Військово-морські сили Збройних сил України продовжують фіксувати регулярний прохід цивільних суден до/з портів Росії через Керченську протоку, заявив 11 липня речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

“Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря і надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог чотирма ракетами вгатив по Одещині

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

до Азовського моря: 34 судна, зокрема 11 рухалися з протоки Босфор;

до Чорного моря: 47 суден (минулої доби майже вдвічі менше), з них дев’ять суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

В акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на ураженні важливих об’єктів військової та цивільної інфраструктури крилатими ракетами, блокуванні дій і засобів Військово-морських сил та Державної прикордонної служби України.