На блокпостах виявили понад 900 машин, які розшукували – МВС

За період дії воєнного стану в Україні правоохоронці виявили на блокпостах 909 автомобілів, які перебували в розшуку.

Також перевірили та встановили 341 особу, яка перебувала в розшуку. Знайшли 41 безвісти зниклу людину, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ 10 липня.

“Встановили 2713 підозрілих громадян, які, ймовірно, причетні до диверсійної та колабораційної діяльності. З них співробітникам Служби безпеки України передали 1767 осіб. Вилучили 600 одиниць вогнепальної зброї, 40 тисяч набоїв, 296 гранат, 157 одиниць холодної зброї”, додали в МВС.

У відомстві наголосили, що військовослужбовці Національної гвардії, які цілодобово чергують на 190 блокпостах, регулярно затримують диверсантів і правопорушників.

“Гвардійські підрозділи розвідки впродовж минулого тижня виявили 301 ціль противника. Серед них ворожі пункти управління, позиції, техніка та інші засоби загарбників”, зазначили в міністерстві.

Військові Національної гвардії посилили блокпости в Києві. Це пов’язано із загрозою з боку білоруських диверсантів, повідомив речник Нацгвардії Володимир Черняк.

Столичні блокпости пройшли тривалу процедуру оптимізації. Зокрема, зменшили їхню кількість у місті та збільшили на в’їздах та виїздах. Це дозволяє повністю контролювати ситуацію в Києві у поєднанні з комендантською годиною, стверджує Черняк.