Канада готує новий удар по економіці РФ

Уряд Канади анонсував нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації.

Нафтовий, газовий, хімічний та обробний сектори становлять понад 50% доходів. Саме цих секторів торкнуться обмеження, зазначили в заяві представники міністерства закордонних справ Канади 9 липня.

“Таким чином, щоб допомогти виснажити військовий бюджет президента Володимира Путіна та ще більше обмежити здатність Росії вести війну, Канада розширить наявні заходи в нафтовому, газовому та хімічному секторах, включивши до них промислове виробництво”, йдеться на офіційному сайті канадського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує Литві та ЄС “жорсткими заходами” найближчими днями

Нові обмеження стосуватимуться наземного та трубопровідного транспорту, а також виробництва металів та транспорту, комп’ютерів, електронного та електричного обладнання та машин. Після того як застосують санкції, у канадських підприємств буде 60 днів для укладання контрактів із цільовими галузями та послугами.

“Канада твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Невиправдана війна Путіна торкнулася мільйонів людей в Україні та в усьому світі. Ось чому ми продовжимо атакувати скарбницю російського режиму. Канада не послабить тиск на російський режим”, заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Значення дефолту Російської Федерації, який відбувся днями, дещо перебільшене. Обмеження щодо нафти і газу це дієві санкції. Про це сказав радник президента з економічних питань Олег Устенко.

У червні Європейський Союз затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала ЄС повністю відмовитися від російського газу.

ЄС розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій, у рамках якого можуть запровадити ембарго на імпорт золота з Росії.