Окупанти обстріляли південь України зі ствольної артилерії

Російські найманці намагаються не допустити наступ Сил оборони України на Південнобузькому напрямку.

Зі ствольної артилерії ворог обстріляв, зокрема, райони Лозового, Посад Покровського, Українки, Партизанського, Любомирівки, Кобзарців та Широкого. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 10 липня.

“У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує до трьох носіїв високоточної зброї”, зазначила пресслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив голову Херсонської ОВА

Також Генштаб підтвердив, що ракетно-артилерійські підрозділи України завдали два удари по командних пунктах, скупченню техніки та польових складах боєприпасів росіян у районі Чорнобаївки Херсонської області.

“Втрати російських окупантів уточнюються”, додали.

Жителям тимчасово захопленої Херсонщини варто покинути область, а хто не може готуватися до бойових дій, шукати укриття, воду та їжу. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, який попередив громадян про контрнаступ ЗСУ.

Російські окупанти продовжують тактику артилерійсько-мінометних обстрілів та атаки системами залпового вогню, крилатими ракетами по позиціях українських захисників і населених пунктах на півдні України.