В РНБО розповіли, як Росія вербує бойовиків на війну в Україні

Росія офіційно не оголошувала мобілізацію з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Однак країна-агрессорка набирає бойовиків через центри зайнятості, інформує Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков оприлюднив перехоплені дані армії РФ про втрати в Україні

Повідомляється, що в російських центрах зайнятості з’явилося понад 22,2 тис вакансій для служби за контрактом.

“Щонайменше сім підрозділів, які воювали в України, шукають снайперів, навідників, водіїв, санітарних інструкторів та інших фахівців”, – йдеться у повідомленні.

Деякі з таких підрозділів – 64-та мотострілецька бригада з Хабаровського краю (в/ч №51460) та 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк (в/ч №32515), що причетні до вбивств та тортур мирних жителів у місті Буча.

Водночас найбільше людей шукає 37-та мотострілецька бригада (в/ч №69647) з Бурятії, що на другому місці за кількістю ліквідованих.

“Ці вакансії вказують на втрати російської армії і на загальну проблему з набором військовослужбовців. Саме відсутність людських ресурсів змусила російські війська взяти паузу перед наступом на Донеччину”, – підкреслили в Центрі протидії дезінформації.

За інформацією Генштабу втрати російських окупантів в Україні на 9 липня становлять 37,2 тис. осіб. 7 липня ще 300 загарбників поповнили лави “200-х”.

Найбільших втрат ворог зазнав на Краматорському напрямку. Дані уточнюються.