Окупанти погрожують викраденням дітей, щоб “навчати за російською програмою”

Російські окупанти на Херсонщині погрожують керівникам шкіл. Погрожують, що дітей, які не підуть у школи з російською програмою, відбиратимуть у батьків і відправлятимуть в окупований Крим.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону.

“Останнім часом орки просто “танком їдуть” по наших освітянах. Їх забирають з домівок, кидають у камери директорів шкіл, керівників управлінь освіти у громадах і змушують до організації “освітнього процесу” під навчальний рік. Для того, щоб вони збирали трудові колективи, складали списки вчителів, які готові працювати за російською програмою”, сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що насправді відбувається на Херсонщині роз’яснення

“Окупанти активно розповсюджують чутки, що батьків, чиї діти не підуть у школи, які планують запустити за російськими програмами (а це не більше 10 – 20% шкіл), позбавлятимуть батьківських прав. І що цих дітей будуть відправляти жити та отримувати освіту у Криму. Це Каховка, Нова Каховка транслює отаке”, розповів Соболевський.

Через те, що українські вчителі на Херсонщині відмовляються працювати на російських окупантів, влада РФ відправляє “педагогів” з Новосибірська.

У травні вчителі у Херсоні відмовились співпрацювати з російськими окупантами. У тимчасово захопленому Генічеську окупанти вимагали від директорів шкіл подати списки вчителів для викладання російської програми.

В окупованому Криму росіяни проводять мілітаризацію дітей. Ідеологію рашизму поширюють у дитячих садочках.