Росіяни готуються до “референдуму” на Луганщині, щоб звинуватити Україну в нападі на РФ – Гайдай

Російські окупанти хочуть якомога скоріше провести так званий референдум в ОРЛО про приєднання до Росії.

Зокрема, для того, щоб коли Збройні сили отримають достатньо зброї, Росія могла звинувачити Україну у нападі на “її території”. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в етері національного марафону, передає Gazeta.ua.

Після так званого референдуму в ОРЛО Російська Федерація хоче офіційно оголосити про мобілізацію. Зараз окупанти обманом заатягують чоловіків на фронт.

“Вони дають оголошення, що потрібні чоловіки, обіцяють велику зарплату, а на другий день кидають на фронт”, зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінюють тактику, але не стратегію: генерал розкрив плани РФ щодо Донеччини

Російські окупанти не захопили повністю Луганську область. Збройні сили України продовжують боротися на невеликих ділянках Луганщини.

За словами Гайдая, в тилу ворога знищується багато складів та казарм з росіянами. За минулу добу наші бійці знищили декілька ворожих танків та складів із боєприпасами.

Тому “оперативна пауза” росіян, про яку вони розповідають, робота українських захисників.

“Та пауза росіян обумовлена тим, що добре працює наша далекобійна артилерія і наші військові знищили дуже багато складів. Тому їм потрібна пауза, щоб те все підвезти”, зазначив Гайдай.

Наступ російської армії на Донбасі не можна назвати успішним, попри взяття окупантами окремих населених пунктів. Терористи зазнали на даному напрямку значних втрат і не виконали поставлених на початку наступу завдань, повідомляє пресслужба Пентагону.