Україна збільшить чисельність своєї армії – Міноборони

Міністр оборони Олексій Рєзніков розповів, що Україна планує збільшити чисельність своєї армії. Про це свідчить оцінка аналітиками НАТО подальшого розвитку подій, повʼязаних з країною-агресором.

Про це  Олексій Рєзніков розповів в інтерв’ю Forbes.

«Навіть перемога, яка відбудеться в цьому році чи на початку наступного, не означатиме, що росіяни сядуть на космічні кораблі, які залишилися на орендованому Байконурі, чи Ілон Маск зробить гуманітарну місію і відправить їх у космос. Вони залишаться нашими сусідами з тим політичним устроєм, який в росії зараз є. Питання переходу росії до демократії — надто довгострокове», – пояснив міністр.

Чисельність армії планується збільшити 261 000 бійців.

«Ще на 100 000 людей армія мала бути розвинута згідно з наказом президента до 2024 року. Тобто Збройні сили будуть 350 000-360 000 плюс сектор безпеки і оборони, Нацполіція, Нацгвардія, прикордонники, СБУ — загалом ще 200 000 людей. Тобто 500 000 – це будуть люди в формі», – розповів Рєзніков.

Раніше в Головному управліннірозвідки повідомили, що російські окупаційні війська можуть спробувати провести наступальні дії у напрямку Запоріжжя та оточити підрозділи ЗСУ. Наразі загарбники спрямували сили на утримання територій на Криворізькому та Миколаївському напрямках.

Чутки про мобілізацію жінок в Україні, через що їм заборонять виїзд за кордон – це фейк, запущений у російському медіапросторі, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

республіка білорусь зосередила біля кордонів сім батальйонних тактичних груп. Наразі їхня мета тримати ЗСУ в напрузі та не дати нашому командуванню відправити більше бійців на схід.