Росія била по Кривому Рогу із “Торнадо”: що відомо про стан жертв

Росіяни вдарили по мікрорайону Інгулець у Кривому Розі Дніпропетровської області із реактивних систем залпового вогню “Торнадо-С” калібром 300 мм.

Зона ураження цих РСЗВ з модернізованим бойовим комплектом становить до 120 км, повідомив керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул в Тelegram.

“Обстріл з дистанції понад 70 км із району між населеними пунктами Новорайськ та Костирка. 10 ракет – та осколкові та касетні БК. Постріл “в той бік” просто по центру мирного житлового масиву з великим розльотом ракет”, написав Вілкул.

Також він розповів детальніше про сім’ю, яка стада жертвою атаки. Відомо, що мати загинула, її чоловік та донька отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вкотре вдарила по Дніпропетровщині: наслідки руйнівні

“Загибла жінка 1981 року народження кухар у дитячому садку, йшла на роботу. Дівчина 2002 року народження дуже “важка”, серйозні ураження області серця та печінки. Лікарі виборюють її життя. Чоловік 1979 року народження множинні осколкові поранення середньої тяжкості”, повідомив чиновник.

Завдяки українським воїнам, лінію фронту зрушили до Херсонської області на відстань до 50 км від Кривого Рогу. Але попри це росіяни продовжують гатити по місту, наголосив Вілкул.

“Торнадо-С, “Смерчі”, ракети продовжують становити серйозну небезпеку. Бережіть себе та своїх близьких. Не підходьте до незнайомих предметів одразу дзвоніть 101 та 102, працюють вибухотехніки. Дотримуйтесь правил повітряної тривоги”, закликав Вілкул.

Уранці 9 липня російські окупанти знову обстріляли Кривий Ріг. Усвідомлено ударили з “Градів” по житлових кварталах. Постраждала родина, повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Пізніше Олександр Вілкул уточнив, що росіяни вдарили по центру житлової забудови мікрорайону Інгулець цілою касетою ракет. Загинула жінка. Її донька та чоловік поранені. На вулицях багато касетних боєприпасів.