Білорусь закрила частину неба біля України до жовтня

Білорусь подовжила дію закриття повітряного простору над південною частиною країни до 7 жовтня.

Заборона для літаків діє з 24 лютого, повідомляє Генштаб Збройних сил України у Facebook.

Також Білорусь продовжує вести повітряну розвіду на Волинському та Поліському напрямках та посилює заходи щодо перешкоджанню роботи безпілотників інших країн.

На Сіверському напрямку без особливих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь погрожує Польщі ракетними ударами

На Харківському напрямку окупанти обороняються та намагаються покращити тактичне положення в окремих районах.

Ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії околиці та місто Харків, а також райони населених пунктів Уди, Дементіївка, Леб’яже, Піщане, Замулівка, Петрівка, Питомник, Мосьпанове, Коробочкине, Слатине, Світличне, Шевелівка, Перемога, Верхній Салтів, Нове та Байрак.

Неподалік Дементіївки наші захисники двічі відбили штурмові дії росіян та відкинули їх назад. Противник завдав авіаудару в поблизу Петрівки.

На білоруському аеродромі “Зябрівка” російські війська облаштують свою військову базу. Там уже є ракетні дивізіони. Крім того, під Мінськом готуються приймати комплекси С-400 з Росії. Протягом наступного місяця планується відправити військовослужбовців Білорусі на навчання до Росії.

Влада Білорусі продовжила заборону на польоти біля кордону з Україною. Це означає, що загроза ракетного обстрілу з півночі зберігається ще на три місяці