Резніков запропонував розмістити виробництва під землею

Окремі об’єкти оборонно-промислового комплексу потрібно розмістити під землею.

Це можна зробити у соляних шахтах, каже міністр оборони Олексій Резніков на онлайн-конференції “Будуємо разом” від Forbes Ukraine.

“Я думаю, бізнес повинен дивитися прогресивніше, ніж держава. Треба подивитися на наші шахти, на наші соляні розробки, де можна створити систему захисту для підприємств, які будуть мати природний захист від ґрунтового, базальтового шару або чогось такого”, запропонував міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старих ракет низької точності у Росії вистачить на кілька місяців Forbes

Резніков привів у приклад Ізраїль. Додав, що паралельно слід розвивати системи протиповітряної та протиракетної оборони або закуповувати їх у партнерів.

Вказав, що ворожі літаки вже бояться літати над Україною Тому б’ють ракетами з РФ і Білорусі.

Міністр каже, що варто очікувати бум на будівництво бомбосховищ.

“Так, як було раніше, більше не буде, це потрібно зрозуміти”, підсумував він.

Росія для обстрілу територій України використовує старі радянські ракети Х-22. Вони призначені для завдавання ядерних ударів.

Через брак сучасних ракет російські війська використовують застарілі й неефективні, що призводить до побічних руйнувань і цивільних жертв. З квітня російські середні бомбардувальники, ймовірно, запустили по наземних цілях десятки важких протикорабельних ракет Х-22 1960-х. Ці п’ятитонні ракети були призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки.