Загарбники займають квартири та збирають чоловіків: що відбувається у Сіверськодонецьку

У Сіверськодонецьку російські окупанти ходять по квартирах, шукають житло для військових та поліції.

Шукають людей, які підтримують Україну. Передають погрози людям, які виїхали. Про це каже міський голова Сіверськодонецька Олександр Стрюк.

З інших квартир виносять майно.

Частина колаборантів прийняла пропозиції служити окупаційній владі. Раніше ці зрадники працювали в місцевих органах влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіверськодонецьку розікрали все. В місті гуманітарна катастрофа Гайдай

Загарбники оголосили мером Сіверськодонецька колишнього голову Брянки Олексія Моргунова. Про нього відомо, що він займався рейдерством.

По місту збирають чоловіків призовного віку. Їм обіцяють великі зарплати на комунальних підприємствах, але змушують воювати.

Без повернення української влади неможливо відновити електро-, водо- та газопостачання. Потрібні капітальні ремонти. Водозаборам для роботи потрібна централізована подача електрики, генератори з цим не впораються.

У тимчасово захопленому окупантами Сіверськодонецьку Луганської області залишаються майже 8 тис. жителів. Декого з них депортували на окуповані території. Окупанти оголосили полювання на проукраїнське населення. У їхніх оселях мародерствують під виглядом обшуків. В місті з’явилися партизани. Вони розклеїли листівки-послання до російських окупантів.