Тікали та захищалися автоматами: у Маріуполі люди вийшли на мітинг проти окупантів

У тимчасово захопленому Маріуполі в мікрорайоні “Волонтерівка” Кальміуського району місцеві мешканці прийшли до школи з мітингом.

Люди вимагали від окупантів терміново вирішити проблему з водою, електрикою та траспортним сполученням. Про це повідомляє радник мера Петро Анрдющенко у Telegram.

“Близько 3 тис. людей та щонайменш 200 дітей залишаються відрізаними від мінімальних базових умов існування. Протестне зібрання відбулося після смерті посеред вулиці двох пенсіонерів, що намагались в спеку подолати кілометри з Волонтерівки до центру району”, пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захоплених територіях готують акції проти псевдореферендуму

За словами Андрющенка, місцева окупаційна влада намагалася заспокоїти жителів та пообіцяти щось зробити, але втекла під захистом російських автоматників.

“Людей кинуто на призволяще. Більшість чоловіків з цього мікрорайону досі перебувають в фільтраційній колонії в Сєдовому, що унемодливлює вирішення проблем власними руками. Спротив наростає. Окупанти відверто тушать пожежу бензином”, підсумував радник мера.

Тимчасово захоплений Маріуполь Донецької області чинить активний спротив російським окупантам. 11 червня напередодні святкування Дня Росіі в натовпі за гуманітаркою біля “Метро” невідомий вдарив ножем у спину працівника МНС Росії.