Спікер французького парламенту приїхав у місця злочинів росіян

В Україну приїхав голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

Разом із першим віцеспікером Олександром Корнієнком французький політик відвідав звільнену від російських окупантів Київщину. Був у місті Буча і селищі Бородянка.

Ларше поспілкувався із очільниками громад, “краще і глибше зрозумів проблеми, які є в передмісті Києва після жахливої російської окупації”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над Путіним і рештою воєнних злочинців: розповіли, коли і де

Голова французького Сенату заявив, що після візиту на Київщину члени делегації “не їдуть звідси такими, як сюди приїхали, бо побачене надзвичайно вразило”.

Він додав, що важливо, аби винні у скоєнні воєнних злочинів представники РФ та її керівництво понесли відповідальність.

“Неможливо бути постійним членом Ради безпеки ООН, але водночас робити так, аби жодна з тих цінностей, на яких ґрунтується сучасний світовий порядок, не була дотримана, як це сталося у Бучі. Ми маємо надавати Україні більшу підтримку у військовій сфері”, заявив Ларше.

У районі Бучі правоохоронці знайшли 1137 тіл загиблих від рук окупантів українців. У Бучі виявили 461 вбитого. На території Київської області загинули понад 1500 мешканців.

Правоохоронці встановили першого підозрюваного в убивствах в місті – командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

Також розкрили вбивство сім’ї Ольги Сухенко – старости села Мотижин Бучанського району на Київщині – встановили п’ятьох військовослужбовців збройних сил РФ і трьох найманців ПВК “Вагнер”.