“Міцний сигнал” – Зеленський пояснив, чому візит Байдена в Україну важливий

Візит президента Сполучених Штатів Джо Байдена до України, перш за все, допоміг би українцям.

У цьому запевнив президент Володимир Зеленський. Він висловив бажання того, аби його американський колега прибув в Україну, в інтерв’ю телеканалу СNN.

“Ми б дуже хотіли, щоб Байден був в Україні, і я чув, що він був “за”. Але є якісь безпекові моменти, що стосуються його security-процесів. Українці підтримують Сполучені Штати. Рейтинг довіри українців до США дуже високий. Високий, як і до Британії, і Польщі, і до країн Балтії. Тому приїзди лідерів держав, яких вважають українці не просто партнерами, а справжніми друзями, це міцний сигнал”, зазначив український лідер.

Приїзд Байдена був би “крутим сигналом”, на думку Зеленського. Це означало б, що США підтримують, реально вірять у перемогу і не бояться Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “США зобов’язані дати Зеленському шанс виграти цю війну” Вільям Галстон

“Незважаючи на те, що літають ракети, вони приїжджають. Вони не бояться Путіна. Бо це один лідер однієї держави, а світ більший”, зазначив президент.

Він наголосив, що Україна підтримує подібні сигнали.

“Якщо зможе президент Байден приїхати ми тільки “за”. Сприймати народ буде це тільки позитивно. Він би отримав відчуття вдячності українського народу і підтримки”, додав він.

В України і Сполучених штатів Америки схожі принципи. Перемога у війні це про нашу незалежність, про наше майбутнє, про долю всього українського народу, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 5 липня.

Ворог продовжує тероризувати прикордонні райони Сумської області, місто Харків і райони області, Донбас. Збройні Сили України відповідають, тиснуть і день за днем знищують наступальний потенціал окупантів.