Щоб не забрали майно у Львові: російський олігарх намагався обманути правоохоронців

Російській олігарх Ігор Чуркін намагався обманом зберегти заставне майно свого підприємства у Львові.

Майно мали конфіскувати за несплату росіянином кредиту, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань 8 липня.

Чуркін є власником українського підприємства ТОВ “Львівські автобусні заводи”. За інформацією ДБР, олігарх взяв “значний кредит” у державному банку під заставу майна. Витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати їх банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають заплатити Україні за зруйноване $600 млрд

Втрачати майно підприємства також не хотів, тому розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком, за даними ДБР.

“Підконтрольний олігарху керівник підприємства подав до поліції свідомо неправдиву заяву про вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Він обвинуватив службових осіб установи у вигаданому особливо тяжкому кримінальному правопорушенні. Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно”, пояснили у відомстві.

Олігарху та керівнику підприємства-боржника повідомлено про підозру. За скоєне обом загрожує до п’яти років позбавлення волі.

В Україні вже заарештували активів щонайменше на 33 млрд грн в рамках кримінальних проваджень, заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У судовому порядку заарештували 469 млн грн на рахунках і цінні папери майже на 12 млрд грн російського олігарха Михайла Фрідмана. Також Україна заарештувала виробничу ділянку та нерухоме майно компанії “Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат”, який перебуває під контролем російського бізнесмена Михайла Шелкова.

Суд також заарештував корпоративні права на 1,5 млрд грн компанії “Миколаївський глиноземний завод”.