Терористи РФ знову вгатили по Миколаївщині: понад 50 поранених

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Миколаївську область.

Загалом у регіоні минулої доби поранено 54 людей, заявила 8 липня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Дітей серед постраждалих немає.

“Під удари потрапили місто Миколаїв та населені пункти Баштанського і Миколаївського районів. Обстріли зафіксовані у Широківській, Шевченківській та Галіцинівській громадах. Значних обстрілів зазнає Березнегуватська громада є руйнування об’єктів інфраструктури та житлових будинків”, написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв Миколаїв з областю: перші подробиці

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 332 громадянин, які постраждали від атак окупантів в області. Ще 110 осіб отримали допомогу амбулаторно.

“Усі поранені доправлені в медичні заклади. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров’я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання”, йдеться в повідомленні.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

29 червня терористи вкотре обстріляли Миколаїв. Влучили в п’ятиповерховий житловий будинок. На місці працювали рятувальники, медики й комунальники.

Уранці 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Вночі росіяни випустили по місту 11 ракет.

В Очакові троє загиблих, зокрема 6-річна дитина. Ще шестеро людей поранені. О 4:00 загарбники влучили по території міського ринку, а також по будівлі палацу культури й у приватний сектор. Відбулося пряме влучення у дві житлові будівлі. Внаслідок удару в деяких районах відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет.

2 липня окупанти вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.

1 липня агресори обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади.

Уранці 5 липня по Миколаєву російські окупанти знову завдали ракетних ударів. Одразу про декілька вибухів почали повідомляти місцеві Telegram-канали. На місці кількох вибухів величезні стовпи диму та пожежі. Лише згодом у місті пролунала повітряна тривога. Обстрілів зазнало не лише місто, а й два райони Баштанський і Миколаївський.