В СБУ оприлюднили деталі листування агента ФСБ з коригувальником вогню з України

В СБУ оприлюднили листування агента ФСБ з коригувальником вогню з України. Мешканець Запорізької області за гроші надавав загарбникам інформацію про позиції ЗСУ.

Співробітники ФСБ завербували українця через закриту проросійську групу в одному з месенджерів, повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік хотів підзаробити, а за свої «послуги» попросив 20 тисяч гривень.

«Інформатор хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із «замовником»: після нанесення авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області, він особисто перевіряв точність влучання», – повідомили у відомстві.

Також в СБУ оприлюднили листування «замовника» з коригувальником:

«-Потрібна інформація щодо військових: де знаходяться, що де катається, де стоїть – у такому плані.

-А шо платять?

-А скільки хочеш?

-20 000 грн

-Для початку перевір, яким мостом з острова Хортиця вояки тягнуть техніку.

-Який мій інтерес?

-Дай інфу про міст, все обговоримо.

-Перевір міст, влучилли?

-Мимо, міст цілий. Купи ментів.

-Є кілька місць з вояками. Цікаво?

-Звісно», – йдеться у листуванні.

Раніше Служба безпеки України (СБУ) затримала жителя Миколаєва, який здавав окупантам інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, збирав розвіддані щодо критичної інфраструктури та оборонних об’єктів у причорноморських районах.

Завербований російськими спецслужбами українець, який коригував ворожий вогонь по столиці України, отримав вирок – 8 років позбавлення волі.

На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який повідомляв росіянам про переміщення ЗСУ, Нацгвардії й розташування військових частин.