Путін має усвідомити, що відповідальний за війну і може її закінчити – Зеленський

У президента України немає особливого меседжу для російського диктатора Володимира Путіна.

Водночас Володимир Зеленський хоче, аби Путін усвідомив, що відповідає за війну проти України та може її завершити. Про це він розповів в інтерв’ю CNN, коли ведучий спитав: якби президент Росії дивився інтерв’ю прямо зараз, то що б йому сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів, чи готові українці поступитися своїми територіями РФ

“Я не вважаю його такою особистістю, якій треба щось спеціально доносити. У нас кривава війна, яку розв’язала Росія на нашій території. Я просто хотів би, щоб він це усвідомлював, що це конкретно він це зробив. Щоб він усвідомлював, що сьогодні він конкретно може це завершити. Ось і все послання. А вибір уже за ним: продовжувати війну чи її завершити”, відповів президент України.

Зеленський також вважає, що можливо закінчити бойові дії до кінця року, якщо Україна буде міцною, західні країни їй допомагатимуть, і Бог буде на її боці.

Сьогодні керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель підкреслив, що жодна країна не може залишатися осторонь перед агресією Російської Федерації проти України. Агресія Росії є кричущим порушенням міжнародного права, яка веде до фрагментації світового порядку і ставить під загрозу відновлення глобальної економіки.

Раніше Володимир Зеленський у зверненні до лідерів “Великої сімки” заявив, що хоче завершення повномасштабної війни Росії проти України до настання зими і попросив допомогти в цьому.

На цю заяву відреагував речник президента РФ Дмитро Пєсков. Той сказав, що українська сторона нібито може припинити війну до кінця доби. Для цього українській владі “треба віддати наказ скласти зброю та виконати умови, висунуті Росією”.

Сполучені Штати Америки не бачать можливості закінчення війни в Україні до кінця 2022 року. Причиною є президент Росії Володимир Путін, який хоче продовжувати агресію, вважають у США.