“Влада” Маріуполя визнала, що води не буде. Зрадники вже сколотили “бізнес”

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області водопостачання немає і не буде.

Окупаційна “влада” визнала, що подача води в Лівобережний район неможлива через знищення водоводу російськими бомбами. Це стосується і значної частини Центрального та Приморського районів, заявив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 8 липня.

“Воронка від ФАБ-1000 (бомби. Gazeta.ua) в центрі міста наочно демонструє чому (води не буде. Gazeta.ua). Більшість комунікацій просто неможливо відновити. Будівництво нових потребує років, яких в окупантів немає”, пояснив Андрющенко.

У той час, коли містяни страждають без води, місцеві зрадники продовжують наживатися на цьому. Наприклад, власник групи підприємств “ЕкоІллічПродукт” Юрій Тернавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі діти купаються в калюжах: фото

“Мегапатріот власної кишені та маріупольський мікроолігарх. Той, що невдало планував посісти трон гауляйтера Маріуполя і зараз годує окупантів та заробляє на шкільних їдальнях. Він повідомив, що збирається встановити обладнання для очищення води і продавати маріупольцям до 200 тонн води на добу. До слова, свій магазин для того на території колишнього молокозаводу він вже відновив”, розповів радник.

Для запуску “бізнесу” Тернавський з псевдомером Маріуполя Вадимом Іващенком планує запустити не новий осмос, а комунальне обладнання, стверджує Андрющенко.

“Воно забезпечувало безкоштовною водою всі школи та дитячі садки Маріуполя і фізично перебувало на його території. Крадіжка та гроші на крові справжній бізнес мраZот”, підсумував він.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.