“Повівся на золоті гори” окупантів: затримали чергового корегувальника вогню

У Нікопольському районі Дніпропетровській області викрили корегувальника вогню.

Чоловік передавав окупантам дані про об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанту, який на Херсонщині керує “відділом народної поліції”, оголосили підозру

Зазначається, що зрадник був ігроманом і мав фінансові проблеми, тому з легкістю погодився на пропозицію “підзаробити”.

Інформатор хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із “замовником”. Після завдання авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області він перевіряв точність влучання.

Представник Федеральної служби безпеки призначив агенту зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої “послуги” зрадник розраховував отримати 20 тис. грн. Його затримали, коли той намагався перебратися на окуповану територію.

У Запоріжжі викрили російського льотчика, який міг займатися шпигунством. Чоловік останніми роками регулярно навідував близьких родичів у Запоріжжі.

8 лютого 2022 року він в’їхав до України та залишився дотепер. Після початку російської агресії льотчик почав переховуватися, а його мати розповідала всім, що понад рік не бачила сина. Він представлявся пенсіонером цивільної авіації, хоча працівники ДБР здобули незаперечні докази щодо його належності до російської армії.