У німецькому Бундестазі вимагають надати Україні нову партію БТР

Німецька парламентська група ХДС/ХСС пропонує затвердили у Бундестазі рішення про короткострокове постачання Україні 200 транспортних танків типу «Фукс». Резолюція щодо надання важкого озброєння нашій країні була прийнята спільно зі світлофорною коаліцією наприкінці квітня.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

«Для української армії це питання швидкої відправки надійних матеріалів, які можуть бути використані безпосередньо на лінії фронту. Такий матеріал знаходиться на озброєнні Бундесверу і повинен бути вилучений з використання Бундесвером: броньована транспортна машина «Фукс»», – йдеться в пропозиції.

Генеральний інспектор Еберхард Цорн раніше пояснив, що не бачить можливості для такої військової допомоги Україні.

У Бундесверу є 825 транспортних танків «Фукс», але в різних модифікаціях:

  • радарні носії,
  • танки радіоперешкод,
  • носії особового складу,
  • броньовані розвідувальні машини NBC
  • медичні варіанти

«Нам потрібні ці машини. Я не бачу ніякої можливості відмовитися від цих автомобілів або їх частини в даний час», – заявив Цорн.

Бронетранспортер «Фукс» був розроблений у 1970-х роках фірмою «Тіссен-Хеншель» і прийнятий на озброєння Бундесверу в 1979 році.

Ці БТР мають несучий зварний корпус, він забезпечує захист від дрібних осколків і куль.

Раніше повідомлялося, що Німеччина готова надати Україні довгострокові гарантії безпеки. Зараз їхні деталі обговорюються в рамках «Групи семи» (G7).

Німеччина планує провести конференцію з реформ в Україні у 2024 році, а також готова надати 426 млн євро грантів на пряму підтримку України.

Німеччина від початку війни росії проти України вже прийняла понад 850 тисяч українських біженців – переважно жінок і дітей.