На Миколаївщині чекають на важке озброєння для наступу – Кім

На Миколаївщині чекають на важке озброєння для розвитку наступу.

Ситуація на Миколаївщині важка, але контрольована. Військові на лінії фронту працюють цілодобово, розповів під час брифінгу 6 липня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи знову вгатили по Миколаївщині: є загиблі й багато поранених

“Область живе у напрузі. Військові на лінії фронту працюють цілодобово і важко. Про якісь успіхи можуть розповідати лише військові. Однак, у нас є повна комунікація з військовими, що стосується оснащення. Ми в області чекаємо на важке озброєння та боєприпаси, щоб розвивати наші успіхи та звільняти території”, сказав Кім.

Жителі області почали повертатися додому. Але через кількість обстрілів, що зросла, люди не поспішають.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

29 червня терористи вкотре обстріляли Миколаїв. Влучили в п’ятиповерховий житловий будинок. На місці працювали рятувальники, медики й комунальники.

Зранку 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Вночі росіяни випустили по місту 11 ракет.

В Очакові троє загиблих, зокрема 6-річна дитина. Ще шестеро людей поранені. О 4:00 загарбники влучили по території міського ринку, а також по будівлі палацу культури й у приватний сектор. Відбулося пряме влучення у дві житлові будівлі. Внаслідок удару в деяких районах відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет.

2 липня окупанти вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.

1 липня агресори обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади.

Зранку 5 липня по Миколаєву російські окупанти знову завдали ракетних ударів. Одразу про декілька вибухів у Миколаєві почали повідомляти місцеві Telegram-канали. На місці кількох вибухів величезні стовпи диму та пожежі. Лише згодом у місті пролунала повітряна тривога. Обстрілів зазнало не лише місто, а й два райони Баштанський і Миколаївський.