Двоє людей підірвалися на касеті російського снаряда

Російські окупанти продовжують тактику артилерійсько-мінометних обстрілів і ракетних атак по позиціях українських захисників і населених пунктах із мирними жителями.

Про це повідомив речник Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров.

На світанку 4 липня росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню “Смерч” Нововоронцовку і Високопільську громаду на Херсонщини і Висунськ на Миколаївщині.

Уражено житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури і сільськогосподарські угіддя.

У селі Заградівка на Херсонщині двоє місцевих мешканців під час польових робіт підірвалися на касеті від ворожого реактивного снаряда.

Один загинув на місці, другого з численними осколковими пораненнями доправили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський гелікоптер обстріляв ракетами школу

На Миколаївщині з вечора окупанти обстрілювали Широківську громаду. Зруйнували будівлі у Куцурубській, Первомайській і Воскресенській громадах.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи за ніч знищили 36 окупантів, дві їхні гармати-гаубиці, дві реактивні системи залпового вогню “Ураган”, двоє танків, шість одиниць спеціальної і броньованої техніки, склад із боєприпасами.

Воєнну операцію на острові Зміїному завершено, на гелікоптері доправили на острів прапор України.

Корабельне угруповання ворожого флоту має напоготові 28 ракет типу “Калібр” і блокує судноплавство в територіальному морі і виключній морській економічній зоні України.

“Не нехтуйте повідомленнями про повітряну небезпеку, пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не наражайте себе і близьких на неприємності і біду, не відвідуйте заборонених зон та об’єктів, не чіпайте підозрілі й небезпечні предмети, інформуйте про таке відповідні структури, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів”, звертаються в ОК “Південь”.

29 червня ворог вкотре обстріляв Миколаїв. Влучив у п’ятиповерховий житловий будинок.

Уночі 1 липня російські окупанти обстріляли ракетами житловий будинок і базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі на Одещині. Стріляли з авіації з Чорного моря. Від обстрілу загинула 21 людина, серед них 12-річний хлопчик. 37 людей поранені.

Росіяни готують на 11 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях.