У Пентагоні назвали справжню причину втечі окупантів зі Зміїного

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не вважає відступ Росії з острова Зміїний “жестом доброї волі”.

До втечі росіян зі Зміїного призвели успішні дії українських військових, заявив журналістам високопоставлений чиновник Пентагону, ідеться на сайті Міноборони США.

“Ми розглядаємо цю подію як успішний і значний тиск українців на росіян, зокрема за допомогою ракет “Гарпун”, які вони нещодавно придбали, щоб атакувати корабель постачання”, зазначив американський чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на Зміїному втратила техніки на понад $900 млн Forbes

У Пентагоні також відзначили важливість поповнення запасів на цьому “безлюдному й пустельному” острові.

“Таким чином, українці ускладнили росіянам підтримку там операцій і зробили їх дуже вразливими для українських ударів. Тому, звісно, Росія залишила острів”, додав представник Міноборони США.

Пентагон вважає, що взяття Зміїного під контроль Збройних сил України є полегшенням захисту Одеси, що в майбутньому надасть можливість відкривати морські шляхи без контролю Російської Федерації.

У ніч проти 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний.

Острів Зміїний це стратегічний пункт. І його деокупація значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку і те, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів, прокоментував ситуацію президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою Міноборони РФ назвало втечу окупантів з острова “жестом доброї волі”.