“Найгірший сценарій”: Братчук прокоментував помсту росіян за Зміїний

Минулої ночі по Одеській області росіяни завдали ракетних ударів, постраждав Білгород-Дністровський район.

Атаку окупанти здійснили з літаків стратегічної авіації, заявив у п’ятницю спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі національного телемарафону.

“Найгірший наш сценарій справдився, на жаль. Ми про це говорили й застерігали, особливо після звільнення Зміїного. Не можу сказати, що це помста чи агонія це черговий терористичний акт, якого ми боялися. Це три ракети типу Х-22, сумнозвісні. Це саме та зброя, яку використовує ворог для обстрілу мирних об’єктів”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ цинічно прокоментували ракетний удар по Одещині

Рятувальна операція в житловому будинку вже завершується, на базі відпочинку зараз тривають пошукові роботи й розбирають завали.

“Одна із цих ракет влучила в дев’ятиповерхівку. Дві ракети прилетіли у бази відпочинку в цьому ж районі. Серед загиблих є двоє дітей. Поранених 39 осіб, зокрема п’ятеро дітей”, додав Братчук.

Вночі 1 липня по Одещині завдали ракетного удару літаки стратегічної авіації РФ з Чорного моря. Одна ракета влучила в багатоповерховий житловий будинок, друга в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі.

Унаслідок ракетного удару в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області загинули 21 людина. 16 людей у житловому будинку та п’ять на базі відпочинку. З них одна дитина. Постраждали 39 мирних жителів. Пожежники врятували вісьмох людей. Серед них є діти від 3 до 17 років.

Ракетний удар Росії у житлову дев’ятиповерхівку та базу відпочинку на Одещині помста за звільнення острова Зміїний, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.