Наступний саміт НАТО відбудеться в Литві – Столтенберґ

На саміті НАТО в Мадриді лідери країн-учасниць ухвалили рішення провести наступну зустріч у столиці Литви.

З огляду на безпекову ситуацію зустріч відбудеться не через два роки, як зазвичай, а через рік. Про це розповів під час підсумкової конференції саміту Альянсу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО планує озброїти ЗСУ сучасною зброєю Столтенберґ

“Ми зустрінемось у Вільнюсі з лідерами наступного року”, сказав він.

Він нагадав, що лідери країн-союзниць у Мадриді ухвалили далекосяжні рішення, щоб адаптувати Альянс для майбутніх викликів.

“Це ґрунтовні зміни в політиці стримування й оборони Альянсу. Ми запросили Фінляндію та Швецію приєднатися до НАТО й погодили довготермінову допомогу для України. Мадридський саміт затвердив нову Стратегічну концепцію НАТО, визначив напрямки участі Альянсу в боротьбі проти кліматичних змін і встановив Інноваційний фонд у мільярд доларів для технологічного розвитку Альянсу”, зазначив генсек.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ укотре закликав президента РФ Володимира Путіна припинити війну в Україні. Наслідки російської агресії відчуває весь світ. За його словами, напад Росії на Україну є жорстоким та абсолютно неприйнятним. Лідери НАТО підтримують і допомагають Україні для того, щоб перемогти ворога.