Військкомати Білорусі готуються до мобілізації в рамках навчань

На Волинському та Поліському напрямках в рамках навчань військові комісаріати Білорусі проводять перевірку приписного складу.

Також вони готуються до мобілізації на території окремих регіонів, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в Facebook.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилену охорону ділянки українсько-російського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська закликала Зеленського сприяти єдності білоруського і українського народів

Крім того, агресор обстріляв цивільну і військову інфраструктури в районах населених пунктів Тур’я та Лугівка Сумської області. Завдав авіаційного удару по населеному пункту Угроїди.

На Харківському напрямку противник обстрілював із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Базаліївка, Пришиб, Шестакове, Руська Лозова, Верхній Салтів, Іванівка та Замулівка.

Офіційний Мінськ стверджує, що Білорусь не несе загроз для України і скаржиться на “інформаційну війну”, заявив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович.

Він спробував спростувати інформацію про те, що з території Білорусі може початися ще одне вторгнення в Україну. За словами Вольфовича, українська сторона нібито “ставить заслін” проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.