Зеленський розповів, від чого залежатиме його приїзд на саміт G20

Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення на саміт G20.

Однак його участь залежатиме від низки факторів. Про це він заявив під час брифінгу за підсумками переговорів із президентом Індонезії Джоко Відодо у Києві, передає Gazeta.ua.

“Я вдячний, пане президенте, за особисте запрошення взяти участь у саміті Групи 20. Звичайно, я приймаю це запрошення”, зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер Річард Бренсон відвідав Київщину: фото

Він наголосив, що його участь залежатиме від безпекової ситуації в Україні. Крім того від складу учасників зустрічі.

У свою чергу, Відодо підкреслив, що запросив українського президента особисто взяти участь у саміті, який відбудеться 1516 листопада на індонезійському острові Балі.

Президент Індонезії Джоко Відодо прибув до Києва 29 червня, де зустрівся з Володимиром Зеленським. Також він відвідав понівечене російськими нападниками місто Ірпінь на Київщині. 30 червня він поїде у Москву.

Раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20. Його нібито запросили взяти участь в очному форматі, але його представник заявив, що це питання ще опрацьовують. Пізніше прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі заявив, що Відодо скасовує приїзд Путіна на саміт G20.