Спеціальна група заблокувала понад $30 млрд на російських рахунках

З перші 100 днів роботи Спеціальна міжнародна група з пошуку російських активів досягла блокування понад $30 млрд на російських рахунках.

Також заморозили елітне майно та резерви Центробанку РФ. Про це йдеться у звіті групи, який оприлюднив британський уряд.

До складу групи входять представники США, Євросоюзу, Канади, Австралії, Великої Британії та Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС почав розробляти сьомий пакет санкцій проти Росії

Усього заблокували понад $30 млрд на фінансових рахунках та економічних ресурсах, до $300 млрд резервів Центрального банку РФ, елітну нерухомість та яхти. Серед них Amadea, Tango, Amore Vero, Rahil та Phi.

Росія зазнає втрат і через обмеження доступу до глобальної фінансової системи РФ. Агресори не можуть отримати технології, необхідні для ведення війни.

“Робота групи ще не завершена. Найближчим часом учасники продовжать шукати російські активи, на які накладені санкції. Спільними зусиллями ми забезпечимо, щоб наші санкції завдавали Росії шкоди у відповідь на її неспровоковану агресію в Україні, яка досі триває”, йдеться у заяві.

Канада заблокувала активи Російської Федерації на $328,6 млн.

Зокрема, й ті, що перебували на російських рахунках або фігурували в угодах підсанкційних громадян Росії. Про це повідомляє поліція Канади.