Російська ракета пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС

Російські військові знову вдалися до ядерного тероризму.

Одна з ракет, яку вони випустили по території України, могла влучити у Південноукраїнську АЕС. Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

Відомо, що загарбники випустили крилату ракету з Півдня на Північ України зранку 26-го червня. Одна з них пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував Харків: є поранені

Проліт ворожої ракети зафіксували на відео. Ймовірно, її ціллю був Київ, де зранку відбулися “прильоти”.

В Енергоатомі закликали міжнародну спільноту відреагувати на злочини Росії.

“Будь-яке пошкодження діючого енергоблоку матиме дуже серйозні наслідки і може загрожувати світові страшною ядерною катастрофою”, – зазначили у повідомленні.

Уранці 26 червня Росія вкотре обстріляла Київську область та Київ. Попередньо, випустила 14 ракет. В області спрацювала протиповітряна оборона. Збита одна ракета.

У Києві один з “прильотів” припав на житлову багатоповерхівку на Лук’янівці. Через це в будинку спалахнула пожежа. Пошкоджено будівельні конструкції з першого по сьомий поверхи. Частково зруйновані сьомий, восьмий та дев’ятий поверхи. Рятувальники шукають людей під завалами, одна людина загинула.

Окупанти цілилися в оборонне підприємство, яке розташоване в Шевченківському районі. Робили це втретє, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.