Макрон за чотири дні до повномасштабної війни дзвонив Путіну: оприлюднили розмову

Президент Франції Еммануель Макрон говорив із президентом РФ Володимиром Путіним напередодні масштабного вторгнення Росії в Україну.

Розмова відбувалася 20 лютого. Французький президент застав Путіна у спортзалі, повідомляє Le Рarisien.

“Я хотів би, щоб ви спочатку дали мені своє розуміння ситуації і, можливо, абсолютно прямо, як ми обидва, сказали мені, які ваші наміри”, сказав Макрон.

Путін “перевів стрілки” на президента України Володимира Зеленського: “Що я міг сказати? Ви самі бачите, що відбувається. Насправді наш шановний колега пан Зеленський нічого не робить. Він вам бреше”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон програв парламентські вибори

Путін звинуватив Макрона у бажанні “переглянути домовленості” Мінських домовленостей.

На нарікання Путіна про те, що пропозиції бойовиків “не чують”, Макрон відповів: “Нам наплювати на пропозиції сепаратистів!”, обґрунтувавши це тим, що вони не є стороною Мінських угод.

В кінці розмови Путін погодився на пропозицію Макрона зустрітися з президентом США Джо Байденом, проте наполягав на тому, щоб дата саміту поки не призначалася, оскільки його потрібно підготувати.

Президент Франції Еммануель Макрон продовжить підтримувати зв’язок з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Критика в Україні й інших країнах щодо цього Макрона не бентежить, заявив він.