Надання статусу кандидата Україні та Молдові зміцнить ЄС – голова Європарламенту

Голова Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що надання статусу кандидата на вступ в ЄС України та Молдові не лише зміцнить обидві країни, а й сам Євросоюз.

Про це вона сказала під засідання лідерів ЄС, йдеться на сайті Європарламенту.

“Ми маємо чітко розуміти, що це не просто символічний акт, це зміцнить ЄС і зміцнить Україну та Молдову. Це покаже нашим та їхнім людям, що наші цінності важливіші за риторику. Ця надія може означати результати”, наголосила Мецола.

Вона зазначила, що стійкість європейців до соціального та економічного впливу зменшується. Однак підкреслила, що потрібно й надалі протистояти наративам Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Наша боротьба триває недаремно” Зеленський розповів, що означає отримання статусу кандидата в ЄС для України

За її словами, допомогу Україні необхідно прискорити, а санкції проти РФ посилити. ЄС також має допомогти нашій країні в експорті продукції.

“Інші країни, які чекають (на надання статусу кандидата. Gazeta.ua) ті, що на Західних Балканах також повинні бачити, що надія призводить до результатів. Час настав”, підсумувала голова Європарламенту.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.