Приїжджав з російськими окупантами на Київщину: колишньому нардепу оголосили підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності колишньому народному депутату з Партії регіонів Ігорю Маркову.

У березні екснардеп був на тимчасово окупованій території Київської області разом із військами РФ.

Марков – один із рупорів російської пропаганди.

Регулярно записував відео, на яких заперечував агресію РФ і транслював тези про “асвабадітєлєй”. Згодом ці ролики публікували кремлівські ЗМІ, зокрема федеральний телеканал при російському міністерстві оборони.

У травні Марков заявляв про підтримку тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто херсонського колаборанта Ковальова підірвали – розвідка підтвердила

Ігор Марков був народним депутатом у 2012-13 роках, членом фракції Партії регіонів. Очолював партію “Родіна”.

Вищий адміністративний суд визнав фальсифікацію результатів голосування в окрузі в Одесі, де обирався Марков, і зобов’язав Центральну виборчу комісію позбавити його депутатського мандата.

У 2013-у екснардепа затримали за підозрою у хуліганстві – побитті учасників акції протесту в Одесі проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ.

У лютому 2014 року Приморський районний суд Одеси звільнив Маркова з-під варти. Наступного року у Москві з колишнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим, іншими зрадниками – нардепом Володимиром Олійником, телеведучим Юрієм Котом створив “Комітет порятунку України”.

У серпні 2015-го Маркова арештувала італійська поліція в Санремо на запит Генеральної прокуратури України. У лютому наступного року італійський суд відмовив в екстрадиції Маркова і він повернувся до Москви.

У травні Шевченківський районний суд Києва заочно засудив колишнього нардепа від Партії регіонів Олега Царьова до 12 років ув’язнення. Той під час окупації Київщини приїжджав у село Катюжанка.