На Херсонщині після російського обстрілу спалахнула масштабна пожежа

У Бериславському районі Херсонської області поліцейські разом з місцевими мешканцями загасили пожежу в лісі, який обстріляли російські війська з РСЗВ «Ураган».

Про це повідомляє Нацполіція. «Внаслідок потрапляння снаряда зайнялися посіви озимого ячменю та сосновий ліс біля села Заградівка Кочубеївської територіальної громади, вогонь частково перекинувся на будинки селян», – йдеться в повідомленні.

За даними поліцейських, пожежу гасили майже голіруч мешканці села та поліцейські Бериславського районного відділу поліції. «Гасили кілька осередків пожежі підручними засобами до пізнього вечора. Вогнем пошкоджено кілька будинків та господарських будівель. Серед мирних жителів жертв немає», – додають в прес-службі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Тим часом, українські рятувальники ліквідували пожежу на нафтобазі у Новомосковському районі  Дніпропетровської області, яка виникла після ракетного удару рф 18 червня.

Нагадаємо, 18 червня увечері російські загарбники атакували Дніпропетровську область. Внаслідок влучання трьох ракет була зруйнована нафтобаза. На нафтобазі вибухнув резервуар з паливом, через вибух український рятувальник загинув на місці, ще двоє було госпіталізовані з опіками – проте врятувати їх не вдалось.  Крім того, 14 осіб дістали опіки та поранення, 8 з них – у лікарні.