Очільник розвідки розповів про настрої серед найближчого оточення Путіна

Російські “еліти” висловлюють мало думок щодо повномасштабної війни в Україні, адже успіхів у Російської Федерації мало.

Чітко сказати про їхні настрої важко, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телеканалу “Рада” 22 червня.

“Російська “еліта” хвилюється за свою роль у післявоєнному світі. Мало політичних важковиків роблять відверті воєнні вислови. Немає цієї риторики. Насправді вони дуже збентежені й не розуміють, чим це закінчиться. Але вони точно знають, що кінець буде не надто позитивним”, – сказав він.

Очільник української розвідки вважає, що “еліта” Росії зараз думає лише про себе й своє місце в повоєнному суспільстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визнала чергову проблему, викликану війною в Україні

“Їх не цікавить доля російського народу, лише своя власна. Їхнє місце в майбутньому. Чи будуть вони з російським лідером Володимиром Путіним разом, чи стануть частиною нового повоєнного світу, – це єдине питання, яке їх цікавить. Зараз Росія намагається захопити Донецьку та Луганську області, щоб заявити, що нарешті вона зробила хоча б щось. Наближеним до Путіна навіть немає про що говорити, бо хвалитися нема чим”, – зазначив Буданов.

Цьогоріч понад 15 тис. доларових мільйонерів можуть залишити Російську Федерацію заради переїзду до інших країн світу.

Еміграція заможних людей з Росії за останнє десятиліття суттєво збільшилася. Відтік заможних росіян є ознакою занепаду країни та її майбутнього розвалу.