Окупанти вже найближчими днями захоплять Лисичанськ – ISW

Російські окупанти можуть вже найближчими днями захопити Лисичанськ.

Армії РФ не вистачає чисельності та сили для успіху в боях на сході Україні, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Місто можуть взяти в найближчі дні, стверджується в звіті.

Аналітики стверджують, що окупанти навряд чи швидко візьмуть під контроль район Сіверськодонецька-Лисичанська. Вони продовжували наступальні дії на Слов’янськ і досягли незначного просування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки звільнили населених пунктів від загарбників – в ОП відповіли

Також вони активізували зусилля з перекриття українських ліній зв’язку на трасі Т1302 Бахмут-Лисичанськ для підтримки своїх операцій у напрямку Лисичанська.

Керівництво країни-агресора продовжує проводити примусову часткову мобілізацію. Вона сприяє обмеженим змінам, але негативно впливає на моральний дух і дисципліну примусово мобілізованих осіб.

Системи протиповітряної оборони РФ на сході України заважають роботі українських безпілотників, тому ЗСУ скоротили повітряні операції.

Ще вчора ISW прогнозував, що росіяни зможуть взяти Лисичанськ під свій контроль найближчими тижнями. Як бачимо, ситуація погіршується.

В Інституті зазначили, що росіянам, ймовірно, будуть потрібні подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до блокадних боїв у Маріуполі та Сіверськодонецьку, щоб захопити місто.