Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

У “Книзі катів українського народу” вже понад 600 російських військових.

Про це йдеться на сайті проєкту, який з’ясовує особисті дані російських воєнних злочинців.

Перелік – із 607 російських військових, що скоїли злочини в Україні, починаючи з 24 лютого цього року.

Росіян можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, територією, де вони здійснювали воєнні злочини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Російську армію треба визнати терористичною організацією. Знайдемо кожного” – Зеленський

За місцем скоєння злочинів у місті Буча на Київщині, де виявили 461 вбитого цивільного, сайт видає 60 облич окупантів.

Наприклад – старший прапорщик Олександр Подчерняєв з Хабаровська брав безпосередню участь у бойових діях на Київщині у складі 2 батальйонної тактичної групи 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії Східного військового округу.

Або старший сержант Владислав Бірюков з Хабаровська, молодший сержант Григорій Наришкін з Амурської області чи молодший сержант Лев Картамиш з Приморського краю.

Генерал з Москви Андрій Мордвічєв керував захопленням міста Маріуполь на Донеччині. Російські війська вбили понад 22 тис. маріупольців, що вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Генерал Владислав Єршов у лютому-березні керував діями із захоплення північно-східних регіонів України. Командував підрозділами 6-ї армії, що діяли на Сумському і Харківському напрямах. Військовослужбовці зазначених підрозділів причетні до військових злочинів проти мирного населення.

Полковник з Уссурійська (Приморський край) Олександр Полшков командує підрозділами 30 артилерійської бригади, виділеними до складу угруповання військ “Восток”. Підпорядкований особовий склад бригади причетний до артилерійських обстрілів житлових масивів у Київської області, які призвели до значних жертв серед мирного населення у містах Гостомель, Ірпінь і Буча.

Наразі триває слідство у понад 1 700 справах про воєнні злочини Росії, сказано на сайті.

Проєкт закликає кожного громадянина України, який став жертвою російських військових і впізнав злочинця і кривдника, надати додаткові відомості, які використовуватимуться для фіксації факту скоєння злочину, формування звинувачення та ухвалення вироку.

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала створення трибуналу над РФ.

Дії Росії визнані геноцидом українського народу.