Росіяни розповсюджують брехню про Другу світову війну: чергова підбірка фейків

Російські пропагандисти придумали і розповсюдили чергову порцію брехні.

Станом на вечір 22 червня окупанти поширювали дезінформацію та маніпуляції, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Посол РФ у США Анатолій Антонов заявив, що “у 1945 році нацизм не був переможений. І зараз рф доводиться цим займатися в Україні… ми змушені викорчовувати коріння фашизму, яке проросло на нашій землі, на радянській землі, на землі України… І ми маємо боротися. Така випала нам доля”. Це – маніпуляція!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломати РФ “спотворюють реальність” новими брехнями про війну в Україні

Голова Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін заявив, що у Конференції польських єпископів обговорюється питання про поглинання Львівської католицької архиєпископії. За словами с.наришкіна, “планується зняти заборону діяльності за межами Польщі, а львівському архиєпископу надати місце в Конференції”. Це – дезінформація!

ЗМІ РФ повідомляють, що “влада ФРН робить дедалі більше дій, що загрожують підірвати процес історичного примирення росіян та німців після [німецько-радянської війни]… все це загрожує черговим етапом глибокого відчуження росіян та німців”. Це – маніпуляція!

Російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини й Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з Росією.

Телеведучий Володимир Соловйов навів тезу президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна має самостійно вести перемовини з Росією, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. У такий спосіб пропагандист “намагався сформувати враження, що начебто лідери європейських держав намагалися схилити Україну до перемовин з агресором”.