Окупанти відмовилися від форсування Сіверського Донця – Гайдай

Росіяни бояться великих втрат. Саме тому вирішили не форсувати річку Сіверський Донець.

Окупанти вирішили гинути на інших напрямках, адже ще не “відійшли” від великих втрат при форсуванні Сівеського Донця біля Білогорівки, заявив голова Луганської війської адміністрації Сергій Гайдай в вечірньому відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай повідомив останні новини

“Загарбники продовжують стягувати резерви до Сіверськодонецька та в напрямок Тошківка-Золоте. Хочуть оточити наших військових. Нині там тривають бої”, – сказано в повідомленні.

Лисичанськ продовжує потерпати від ворожих обстрілів. Лише за декілька днів окупанти нанесли катастрофічних руйнувань місту.

Російські загарбники протягом восьми діб намагалися форсувати річку Сіверський Донець і тимчасово створили три плацдарми. Поступово українські війська вибили росіян з кожного із них.

Окупанти, можливо, захоплять Сіверськодонецьк найближчим часом. Це станеться за умови концентрації більшої частини сил на цьому напрямку.

На Луганщині важка ситуація. Але українські захисники тримають оборону. Росіяни четвертий місяць не можуть пройти невелику частину Луганщини. Війська Росії трохи просунулися на околицях Сіверськодонецька, проте застопорилися на інших напрямках наступу. На Донеччині наступ провалюється.