Другий за дві доби: у Якутії загадково зник літак

У російській республіці Саха (Якутія) зник літак повітряного спостереження та аерофотозйомки Ан-30. Це вже другий за дві доби літак такого типу.

Про це повідомляє російське видання “Інтерфакс” з посиланням на інформоване джерело.

“Не вдається встановити зв’язок із літаком Ан-30 в Оленекському районі. Розпочато пошуки”, – зазначив співрозмовник агентства.

Джерело в авіадиспетчерських службах повідомило “Інтерфаксу”, що Ан-30 розбився в Якутії під час заходу на посадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіапатруль НАТО в Балтії супроводжував військові літаки РФ

У російському МНС організували пошуки літака Ан-30М, який зник з радарів. Його екіпаж не вийшов на зв’язок у середу. Рятувальники повідомили виданню, що борт виконував комерційний рейс: вилетів за маршрутом Якутськ – Оленек. Однак у призначений час в аеропорт села Оленек так і не прибув. Також літак зник з радарів. Востаннє борт виходив на зв’язок за 30 км від населеного пункту Оленек. Аварійний маяк не спрацьовував.

За попередніми даними, на борту перебуває п’ять людей екіпажу та 6,3 т вантажу, здебільшого продукти. Про це уточнювали в МНС Росії.

Водночас у Якутії досі не знайшли літак Ан-2 з двома членами екіпажу та одним пасажиром. Він вранці 21 червня вилетів за маршрутом Ус-Хатинг (Якутськ) Вертикальний (Кобяйський район) Ус Хатинг. Однак так і не прибув у місце призначення.

Невідомий літак, що без дозволу пролетів через повітряний простір шести країн-членів НАТО, вилетів з Литви і приземлився в Болгарії.

Таємничий літак пролетів над Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Сербією, Румунією. Після того, як подолав 1,6 тис. км, невідомий екіпаж одразу залишив літак після приземлення. Обставини польоту дивного літака з’ясовує поліція Литви. Представник департаменту поліції Болгарії Рамунас Матоніс зазначив, що поки “з’ясовуються обставини”, тому досудове розслідування у справі ще не почалося.