Уряд Болгарії опинився за крок до падіння

У середу в парламенті Болгарії відбудеться голосування щодо вотуму недовіри до уряду прем’єр-міністра Кирила Петкова, яке, як очікується, завершиться падінням його кабінету.

Про це повідомляє Politico.

Видання наголошує, що відставка уряду Петкова стане падінням адміністрації, яка пообіцяла викорінити повсюдну корупцію і зайняла надзвичайно сильну позицію щодо росії.

Петков прийшов до влади лише шість місяців тому після трьох за рік парламентських виборів, сформувавши у грудні хитку чотирипартійну коаліцію.

Балканська країна тепер, схоже, може ще глибше зануритися в політичну кризу через можливість проведення четвертих парламентських виборів з квітня 2021 року. Це може підірвати перспективи приєднання країни до єврозони у 2024 році.

Читайте також: 

Болгарські опозиційні партії винесли на обговорення парламенту питання недовіри уряду країни.

Двоє міністрів болгарської популістської партії «Є такий народ» – Александр Ніколов і Теодора Генчовська, міністри енергетики та закордонних справ – у понеділок подали у відставку.

Болгарський прем’єр-міністр Кирил Петков заявив, що Болгарія висунула умови для скасування вето, яке блокує переговори Північної Македонії про вступ до Європейського Союзу, і працює над тим, щоб Брюссель гарантував виконання цих умов.