Контрнаступ ЗСУ: розповіли про поточну ситуацію на Херсонщині

Збройні сили України проводять контрнаступ на Херсонщині.

Водночас населені пункти, які визволяють ЗСУ, не афішують із міркувань безпеки, заявила у середу під час телемарафону керівниця пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, повідомляє Gazeta.ua.

“Ми дійсно маємо певні успіхи. Проводимо контрнаступальні дії, які суттєво просувають нас у східному напрямку. Не оголошуємо зараз населені пункти, які визволили. В умовах війни дуже важливо пройти, вивільнити, закріпитися і посунути ворога настільки, щоб він не міг укривати потужними і дуже жорстокими артилерійськими, мінометними ударами той населений пункт, який уже під нашим контролем”, – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар ЗСУ по острову Зміїний: з’явилися перші подробиці та супутникові знімки

Гуменюк додала, що постійно перебуває у контакті з жителями захоплених окупантами територій, а також партизанами, які допомагають ЗСУ.

“У нас є контакт. Ми з ними спілкуємося, підтримуємо їх. Дуже вдячні за той потужний партизанський рух, яким вони тримають окупантів насторожі. Тому що вони постійно демонструють, що Херсон, Херсонщина – це Україна. А визволення ось-ось станеться”, – наголосила керівниця пресцентру Оперативного командування “Південь”.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

У середу, 22 червня, під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.