У Литві не знайшли злочину у нібито побитті російського дипломата

Литовська прокуратура припинила досудове розслідування за фактом нібито побиття російського дипломата у Вільнюсі 24 лютого.

Про це повідомляє LRT.

У посольстві рф заявили у поліцію, що увечері 24 лютого третього секретаря посольства побили у дворі житлового будинку у Вільнюсі в районі Жверинас.

Досудове розслідування здійснювали за «порушення громадського порядку», підозрюваного на деякий час взяли під варту.

«Досудове розслідування… зупинене за відсутністю скоєння якихось дій з ознаками кримінального правопорушення чи проступку», – заявила речниця Генпрокуратури Єлена Мартіонене.

Читайте також: 

У разі, якщо російська федерація буде мати намір зробити якісь військові заходи проти Литви, США в обов’язковому порядку підтримають країну-члена НАТО.

В суботу, 18 червня, оператор залізниць Литви LTG Cargo припинив транзит санкційних вантажів між основною територією росії та Калінінградською областю. 21 червня Вільнюс розширив блокаду і на автотранспортні засоби.

У росії заявили, що транспортна блокада Калінінградської області «розв’язує їй руки». Таким чином Кремль фактично пригрозив ЄС і НАТО відкритою війною.

21 червня Секретар Ради безпеки рф Ніколай Патрушев відвідав Калінінградську область, де провів нараду з національної безпеки.

Тим часом гелікоптер Прикордонної служби рф перетнув кордон з Естонією, а на військових навчаннях росіяни щодня імітують ракетні удари по території країни.