Генштаб повідомив останні новини з півдня України

На Південнобузькому напрямку російські окупанти активних дій не вели. Однак обстрілювали населені пункти зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

“Прильоти” в районах населених пунктів Таврійське, Шевченкове, Киселівка, Квітневе, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 22 червня.

“Противник завдав авіаудару поблизу Білої Криниці”, – додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово звільняємо Херсонщину – Зеленський

На півдні України ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні наступу українських військ. Також продовжує блокувати цивільне судноплавство, за даними Генштабу.

“У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”, – підсумували у зведенні.

21 червня українські військові на півдні (острів Зміїний) ліквідували 49 російських терористів. Всього за добу ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами виконано 150 вогневих завдань, повідомило ОК “Південь”.

Підтверджені ворожі втрати складають дві самохідних гаубиці “Мста-С”, один тягач, одна станція радіоелектронної боротьби, один склад боєприпасів, п’ять одиниць броньованої та автомобільної техніки.