Подружжя у Миколаєві здавало росіянам позиції ЗСУ

У Миколаєві затримали подружжя, яке здавало російським окупантам позиції Збройних сил України.

Громадян, які співпрацювали з російськими військовими, викрили на днях, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі національного телемарафону.

“Ця пара надавала ворогу інформацію щодо позицій військовослужбовців ЗСУ, щоб потім росіяни могли влучно стріляти своїми клятими ракетами”, – сказав він.

Єнін додав, що в Україні лише за тиждень здійснили майже 20 тис. перевірок у межах профілактичних заходів з виявлення диверсійно-розвідувальних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували росіяни: багато поранених

“Серед них сотні людей викликали підозру в можливій роботі на ворога і таких одразу для подальшого супроводження передають підрозділам СБУ”, – зазначив він.

За минулий тиждень затримано понад 20 осіб, які можуть бути причетними до співпраці з ворогом. У Києві ймовірних диверсантів затримали близько 10 осіб.

“Найчастіше затримуємо таких негідників на блокпостах або під час патрулювання. На третьому місці – інформування нашими громадянами”, – підсумував перший заступник міністра внутрішніх справ України.

Нещодавно в Сумській області поліцейські затримали місцевого мешканця, якій фарбою на дверях та вікнах свого помешкання намалював пропагандистські символи Z та V, та ще й виправдовував дії російського агресора.

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил поблизу кордону з Росією. Жителя Сум викрили за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правоохоронці викрили 88 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Всього затримали майже 800 диверсантів. Російська агентура досі веде партизанську війну. Вони збирають інформацію і можуть коригувати вогонь.