Або воювати, або працювати: українських біженців позбавлять виплат

Під час воєнного стану в Україні Кабмін скасував виплати з безробіття для українців, які виїхали за кордон на понад 30 днів.

Якщо після цього терміну людина не знайде роботу, то її залучать до суспільно корисних робіт, повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Уряд запускає реформу всієї сфери зайнятості. Сьогодні затвердив документ, який передбачає, що офіційно зареєстрованих безробітних, які впродовж 30 днів не працевлаштовані, залучатимуть до суспільно корисних робіт”, – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада скасувала військовий збір для захисників

Шмигаль розповів, що такими роботами можуть стати розбирання завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні або сільськогосподарські роботи. Він зауважив, що за це українцям платитимуть мінімальну зарплату – 6500 грн.

“Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати гроші від держави й відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту”, – додав прем’єр.

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати грошову допомогу від однієї з найбільших світових криптобірж Binance. Компанія виділила $1,2 млн для українців. Виплати будуть надходити впродовж трьох місяців на криптогаманець, а потім їх можна вивести на банківську картку – $75 на місяць.