У Зеленського назвали найгірший сценарій битви за Донбас

Максимум, чого агресор може добитися на Донбасі, це повністю захопити територію Луганської області. Але заплатить за це він страшну ціну.

Про це в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону сказав радник глави Офісу президента Олексій Арестович. За його словами, російська армія навряд чи зуміє домогтися будь-якого успіху в Донецькій області. Найгіршим сценарієм є можливе захоплення Луганщини, яке окупанти назвуть своєю найбільшою перемогою і виконанням проміжної мети спецоперації». За неї ворогові доведеться покласти безліч життів російських солдатів і військової техніки.

«А такими темпами воювати не може дозволити собі навіть російська федерація. Недарма у них вже в багатьох підрозділах кількість резервістів під 60% і кількість техніки старих зразків типу Т-62 вже під 30-50%. Вони вимотуються, що б там не говорили. Вони потихеньку вимотуються в цьому відношенні», – зазначив він.

А Донецька область, нагадав Арестович, є сама по собі великою агломерацією.

«Один вузол Слов’янськ – Краматорськ чого вартий. Там підготовлена оборона, там наших військ вистачає. Ну, подивимося, як вони це будуть брати. Я дуже сильно сумніваюся хоч в якомусь успіху на тому напрямку. А ось в те, що вони фізично закінчаться, я вірю цілком собі. Або підзакінчаться», – заявив він.

Раніше генерал-лейтенант, колишній командувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес заявляв, що армія агресора зараз робить останній ривок, її наступальний потенціал виснажиться до кінця серпня.

У травні Бен Годжес  прогнозував, що на кінець літа – вересень росіяни виснажаться, і ЗСУ зможуть вибити їх на лінію станом до 24 лютого.